Švábské sýrové špecle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 31 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 310.6 mg
- Draslík 159.9 mg
- Vláknina 16503.7 mg
- Vitamín A 16503.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na kolečka pokrájíme cibuli. V hrnci rozehřejeme olej a cibulová kolečka dozlatova podusíme. Omyjeme a necháme okapat petržel, najemno nakrájíme a podusíme s cibulí. Nahrubo namletým pepřem a muškátovým oříškem okořeníme. Nahrubo nastrouháme ementál. Rozehřejeme troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 3-4, horkovzdušná trouba 180 °C).
-
2
Smícháme mouku s vodou, dvěma vejci a solí a mícháním vypracujeme vláčné těsto.
-
3
Do velkého hrnce dáme vodu, přivedeme k varu a do vařící vody přes struhadlo na špecle těsto rovnoměrně vytlačíme. Špecle vaříme v odkrytém hrnci, dokud nevyplavou na hladinu.
-
4
Děrovanou naběračkou špecle vytáhneme z vody, jemně je propláchneme studenou vodou a v sítku je necháme okapat.
-
5
Do žáruvzdorné formy navrstvíme špecle, cibulovo-petrželovou hmotu a polovinu sýra. Znovu dochutíme pepřem a muškátovým oříškem, zasypeme zbytkem nastrouhaného sýra.
-
6
Zapékáme asi 15 minut v troubě.