Řecký okurkový salát
Suroviny
- 100 g Olivy černé
- 200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1.5 kávová lžička Oregano čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Okurka salátová
- 6 ks Rajčata
- 2 ks Cibulka jarní
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 5 polévková lžíce Ocet vinný
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 27 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 699.3 mg
- Vláknina 7467.3 mg
- Vitamín A 7467.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si zálivku: v míse smícháme 2 lžíce cukru s 5 lžícemi vinného octa, přidáme 5 lžic olivového oleje a směs důkladně promícháme
-
2
Omyté mladé salátové okurky a zralá rajčata osušíme. Okurky pokrájíme i se slupkou na tenká kolečka, rajčata nakrájíme na osminky, očištěné jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka. Zeleninu v míse promícháme se solí, čerstvě pomletým pepřem, oregánem a s černými nakládanými olivami. Vše přelijeme zálivkou a posypeme nahrubo nastrouhaným ovčím sýrem. Dobrou chuť.