Česnekové roštěnky s hříbky
Suroviny
- 1 kostka Masox
- 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Hříbky čerstvé
- 8 stroužek Česnek
- 2.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 562.7 mg
- Vláknina 3449.3 mg
- Vitamín A 3449.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špalíček z vysoké roštěné omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 4 plátky silné 2 cm. Tučné okraje na několika místech nařízneme, vložíme je mezi potravinářskou fólií a hladkou paličkou je naklepeme. Plátky potřeme hořčicí, osolíme je, posypeme čerstvě pomletým pepřem a obalíme v hladké mouce. Očištěné cibule se stroužky česneku pokrájíme na tenké plátky. 2 hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší plátky.
-
2
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme plátky roštěné z každé strany dozlatova. Restujeme je 2 minuty z každé strany. Pak je vyjmeme, na omastku za stálého míchání osmažíme cibuli s česnekem dozlatova. Na cibuli poklademe plátky masa, přilijeme vodu, přidáme kostku masoxu, tlakový hrnec zakryjeme a maso pomalu vaříme 30 minut.
-
3
Tlakový hrnec otevřeme podle návodu. Do omáčky s masem přidáme pokrájené hříbky, promícháme a roštěnou s houbami budeme vařit ještě 10 minut bez zakrytí. Dobrou chuť.