Kuřecí maso se šalvějí dušené na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 150 ml Víno bílé
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř bílý
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 4 plátek dušená šunka výběrová 85%masa
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 109.4 mg
  • Draslík 639.6 mg
  • Vláknina 4271.1 mg
  • Vitamín A 4271.1 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně je rozkrojíme tak, že v masu vytvoříme velkou kapsu. Ze všech stran maso osolíme a posypeme bílým pepřem. Omyjeme 10 lístků šalvěje (4 lžíce) a vodu setřepeme. Do každé kuřecí kapsy vložíme po plátku anglické slaniny se 2 lístky šalvěje.

  • 2

    Na pečící papír rozložíme 4 dlouhé plátky anglické slaniny. Na slaninu položíme plátky šunky, na ni poklademe kuřecí kapsy, obalíme je do šunky a dlouhého plátku slaniny. Aby se neotevřely, zafixujeme je párátky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na něm z každé strany zprudka kuřecí maso osmažíme dozlatova. Během smažení maso poprášíme moukou, tak že se osmaží společně. Pak přilijeme víno, přidáme 2 lístky šalvěje a pod poklicí maso dusíme 10-15 minut.

  • 4

    Jakmile jsou kuřecí kapsy měkké, dáme je na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu