Kuřecí maso se šalvějí dušené na víně
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 150 ml Víno bílé
- 4 špetka Sůl
- 4 špetka Pepř bílý
- 8 plátek Anglická slanina
- 4 plátek dušená šunka výběrová 85%masa
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 109.4 mg
- Draslík 639.6 mg
- Vláknina 4271.1 mg
- Vitamín A 4271.1 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, podélně je rozkrojíme tak, že v masu vytvoříme velkou kapsu. Ze všech stran maso osolíme a posypeme bílým pepřem. Omyjeme 10 lístků šalvěje (4 lžíce) a vodu setřepeme. Do každé kuřecí kapsy vložíme po plátku anglické slaniny se 2 lístky šalvěje.
-
2
Na pečící papír rozložíme 4 dlouhé plátky anglické slaniny. Na slaninu položíme plátky šunky, na ni poklademe kuřecí kapsy, obalíme je do šunky a dlouhého plátku slaniny. Aby se neotevřely, zafixujeme je párátky.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na něm z každé strany zprudka kuřecí maso osmažíme dozlatova. Během smažení maso poprášíme moukou, tak že se osmaží společně. Pak přilijeme víno, přidáme 2 lístky šalvěje a pod poklicí maso dusíme 10-15 minut.
-
4
Jakmile jsou kuřecí kapsy měkké, dáme je na talíře, polijeme výpekem a hned servírujeme.