Tortilla s mletým masem a vejci
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
- 7 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika sladká
- 1 ks Rajčata
- 4 ks Ředkvička
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Tortilla
- 1 ks Okurka salátová
- 8 ks Rajčata Cherry
- 3 ks Bílá cibulka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2.24 plátek Anglická slanina
- 4 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 52 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 397.1 mg
- Draslík 1137.9 mg
- Vláknina 12130.1 mg
- Vitamín A 12130.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu opláchneme a osušíme, z papriky odstraníme jádřinec.
-
2
Maso v míse osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou cibulku, jedno vejce a směs dobře promícháme. Z připravené hmoty mokrýma rukama tvarujeme šišky, které ze všech stran opékáme zhruba 10 minut na rozpáleném oleji.
-
3
Na suché pánvi opečeme dokřupava plátky slaniny a přeložíme na talíř. Na výpeku usmažíme ze zbylých vajec volská oka, vejce smažíme z obou stran.
-
4
Tortilly na sucho opečeme. Každý plát potřeme lžící majonézy, položíme list salátu, tenké plátky rajčete, plátek opečené slaniny, volské oko a šišku z mletého masa. Takto připravené tortilly srolujeme, spíchneme párátky, překrojíme na poloviny a podáváme.
-
5
Jako přílohu podáváme zbylou zeleninu, kterou pokrájíme na menší kousky.