Vepřová kýta s ostravskou klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Paprika červená
  • 500 ml vývar z vepřového masa
  • 0.45 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř růžový mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Klobása ostravská
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 1233.5 mg
  • Vláknina 14640 mg
  • Vitamín A 14640 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásu oloupeme a nakrájíme na klínky. Aby se s nimi dobře pracovalo, vložíme je na pár minut do mrazáku. Cibuli a papriky očistíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Rajčata nakrájíme. Omyté cuketě odkrojíme konce a cuketu nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Opláchnutou kýtu očistíme a tenkým nožem uděláme zářezy, do nichž vložíme klínky klobásy. Kýtu po všech stranách osolíme 0,5 lžičkou soli, opepříme 0,25 lžičkou soli, přidáme cibuli, papriky, rajčata, rozmarýn, podlijeme vývarem a pod alobalem pečeme zhruba hodinu a půl v troubě předehřáté na 180 °C. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Upečené maso přeložíme na talíř a držíme na teple, zeleninu vyjmeme a rozmixujeme.

  • 4

    Před podáváním cuketu orestujeme na olivovém oleji, přidáme rozdrcený česnek, sůl a pepř. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a obložíme cuketou.

Komentáře k receptu