Bramborové knedlíky v ubrousku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 7 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 937.5 mg
- Vláknina 7620 mg
- Vitamín A 7620 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce.
-
2
Po uvaření oloupeme a prolisujeme na vál. Přidáme vejce, krupici a asi půl sáčku kypřícího prášku. Zpracujeme těsto do kterého přidáme housku nakrájenou na kostičky.
-
3
Z hotového těsta vytvoříme válečky. Zavineme je do navlhčené utěrky, jejíž konce zavážeme, vložíme do vařící osolené vody a vaříme přibližně 25-30 minut podle toho, jak velké máme válečky.
-
4
Po uvaření knedlíky rozkrájíme na kolečka a potřeme máslem, aby se zabránilo slepení.