Pečínka z kachny i pro začátečníky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1693 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 164 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 316.7 mg
- Draslík 915.6 mg
- Vláknina 525 mg
- Vitamín A 525 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 120°C. Dobře očištěnou, vykuchanou kachnu omyjeme (i zevnitř) a vysušíme ji. Osolíme ji jak zvrchu, tak zevnitř a hustě ji posypeme kmínem. Položíme ji do pekáče a pekáč zakryjeme. Poklice musí doonale přilehnout. Pekáč s kachnou vložíme na spodní rošt a necháme kachnu pomalu péct 5.5-6 hodin. Troubu neotvíráme a ani kachnu nebudeme polévat.
-
2
Přibližně 10 minut před dopečením z pekáče odstraníme poklici a troubu zapneme na 200°C. Kachna bude mít krásně křupavou kůžičku a bude mit pod sebou dostatek šťávy s omastkem.