Pečínka z kachny i pro začátečníky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 375 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2500 g Kachna domácí
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1693 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 164 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 316.7 mg
  • Draslík 915.6 mg
  • Vláknina 525 mg
  • Vitamín A 525 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 120°C. Dobře očištěnou, vykuchanou kachnu omyjeme (i zevnitř) a vysušíme ji. Osolíme ji jak zvrchu, tak zevnitř a hustě ji posypeme kmínem. Položíme ji do pekáče a pekáč zakryjeme. Poklice musí doonale přilehnout. Pekáč s kachnou vložíme na spodní rošt a necháme kachnu pomalu péct 5.5-6 hodin. Troubu neotvíráme a ani kachnu nebudeme polévat.

  • 2

    Přibližně 10 minut před dopečením z pekáče odstraníme poklici a troubu zapneme na 200°C. Kachna bude mít krásně křupavou kůžičku a bude mit pod sebou dostatek šťávy s omastkem.

Komentáře k receptu