Papriky plněné rýží a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Paprika bílá
  • 60 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 100 g Cibule
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Mrkev kořen
  • 20 g řepkový olej
  • 100 g Protlak rajčatový sterilovaný
  • 100 g Smetana zakysaná 12%
  • 20 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Petržel nať sušená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 755.7 mg
  • Vláknina 24348 mg
  • Vitamín A 24348 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 76.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočíme rýži.

  • 2

    Omyjeme papriky a zbavíme je stopek tak, abychom mohli vzniklým otvorem odstranit zrníčka a papriky plnit směsí.

  • 3

    Příprava směsi: Očistíme a nahrubo nastrouháme petržel a mrkev, nadrobno pokrájíme jednu papriku. Zpěníme cibuli na oleji a vložíme připravenou zeleninu a namočenou rýži. Přilijeme vodu v poměru k rýži 1:1 a asi 25 minut dusíme.

  • 4

    Vmícháme 1 lžíci protlaku, vejce, sekanou petržel a osolíme.

  • 5

    Hotovou směsí naplníme papriky a naskládáme je do kastrolu v jedné vrstvě. Zalijeme je do poloviny vodou rozmíchanou se zbytkem protlaku, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 30 minut).

  • 6

    Hotové papriky vyjmeme a šťávu vydusíme na poloviční množství. Osladíme a dosolíme dle chuti.

Komentáře k receptu