Papriky plněné rýží a zeleninou
Suroviny
- 500 g Paprika bílá
- 60 g Rýže neloupaná (Natural)
- 100 g Cibule
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Mrkev kořen
- 20 g řepkový olej
- 100 g Protlak rajčatový sterilovaný
- 100 g Smetana zakysaná 12%
- 20 g Cukr krystal
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Petržel nať sušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 20 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 755.7 mg
- Vláknina 24348 mg
- Vitamín A 24348 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočíme rýži.
-
2
Omyjeme papriky a zbavíme je stopek tak, abychom mohli vzniklým otvorem odstranit zrníčka a papriky plnit směsí.
-
3
Příprava směsi: Očistíme a nahrubo nastrouháme petržel a mrkev, nadrobno pokrájíme jednu papriku. Zpěníme cibuli na oleji a vložíme připravenou zeleninu a namočenou rýži. Přilijeme vodu v poměru k rýži 1:1 a asi 25 minut dusíme.
-
4
Vmícháme 1 lžíci protlaku, vejce, sekanou petržel a osolíme.
-
5
Hotovou směsí naplníme papriky a naskládáme je do kastrolu v jedné vrstvě. Zalijeme je do poloviny vodou rozmíchanou se zbytkem protlaku, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 30 minut).
-
6
Hotové papriky vyjmeme a šťávu vydusíme na poloviční množství. Osladíme a dosolíme dle chuti.