Kuře pečené v horkovzdušné troubě s pórkem a žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Pórek
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1091 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 333.8 mg
  • Draslík 1274.6 mg
  • Vláknina 5540 mg
  • Vitamín A 5540 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 180°C. Čestvé snítky tymiánu omyjeme, drobné lístky otrháme a posekáme je nadrobno. Omyté a osušené kuře rozčtvrtíme, kousky masa potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Porce vložíme na mřížku pod gril (pod mřížku vložíme pečící mísu). Na každou porci poklademe lžičku másla. Porce kuřete opékáme 30 minut, pak je otočíme a pečeme dalších 30 minut.

  • 2

    Mezitím očistíme, omyjeme a pokrájíme žampióny s pórkem nakrájeným na špalíčky. Po hodině pečení ke kuřeti přiložíme žampióny s pórkem a troubu přepneme na 200°C. Během 10-15 minut, než se žampióny s pórkem upečou, maso obrátíme ještě 2x, aby získalo zlatohnědou kůrku.

  • 3

    Na talíře rozdělíme porce kuřete, přidáme k nim žampióny s pórkem, pokapeme výpekem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu