Cuketový guláš s krůtím masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Cuketa
  • 2000 g Krůtí stehna
  • 500 g Cibule
  • 15 g Hříbky sušené
  • 500 ml Olej rostlinný
  • 700 ml Lečo sterilované
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1000 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Koření gulášové
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 špetka Sůl
  • 7 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1095 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 1163.6 mg
  • Vláknina 3725.8 mg
  • Vitamín A 3725.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěné krůtí maso z horních stehen den předem nakrájíme na kostky a vložíme do marinády připravené z 500ml oleje, dvou lžiček gulášového koření, z pepře a soli.

  • 2

    Oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme v kastrolu na oleji. Přidáme marinované maso a podusíme. Přilijeme vodu, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, lečo, nasekaný česnek a předem namočené sušené hříbky.

  • 3

    Před koncem dušení přidáme majoránku a guláš dosolíme.

Komentáře k receptu