Zapečené brambory s uzeným masem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 41 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 127.7 mg
- Draslík 1295.9 mg
- Vláknina 19782 mg
- Vitamín A 19782 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce. Současně dáme vařit mrkev, brokolici a uzené maso.
-
2
Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Uvařenou mrkev a uzené maso nakrájíme na kostičky, pokrájíme brokolici, na plátky nakrájíme cibuli a nasekáme zelenou petrželku. Všechny připravené suroviny smícháme a dáme zapéct v zapékací formě vymazané olejem.
-
3
Po zapečení zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce, zasypeme strouhaným sýrem a znovu zapečeme.