Zapečené brambory s uzeným masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 120 g Brokolice
  • 20 g Cibule
  • 120 g Mrkev kořen
  • 30 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 5 g Petržel - nať
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 10 g řepkový olej
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 127.7 mg
  • Draslík 1295.9 mg
  • Vláknina 19782 mg
  • Vitamín A 19782 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce. Současně dáme vařit mrkev, brokolici a uzené maso.

  • 2

    Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Uvařenou mrkev a uzené maso nakrájíme na kostičky, pokrájíme brokolici, na plátky nakrájíme cibuli a nasekáme zelenou petrželku. Všechny připravené suroviny smícháme a dáme zapéct v zapékací formě vymazané olejem.

  • 3

    Po zapečení zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce, zasypeme strouhaným sýrem a znovu zapečeme.

Komentáře k receptu