Jemný cuketkovo-fazolový salát
Suroviny
- 400 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
- 1 kávová lžička Med pampeliškový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cuketa
- 1 ks Citrony
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Pepř citronový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Česnek medvědí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 4 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 118.5 mg
- Vláknina 3258.2 mg
- Vitamín A 3258.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé omyté cuketky osušíme a na struhadle nakrájíme podélně tenké dlouhé plátky, (střed cuketek pokud možno nekrájíme, nemá tak jemnou chuť).
-
2
Omyjeme snítky čerstvých bylinek: pažitku, petrželku, kopr, kousek lístku z medvědíh česneku a všechny bylinky pokrájíme nadrobno.
-
3
Připravíme dresing: do misky nastrouháme 1 lžíci kůru z omytého chemicky neošetřeného citrónu, vymačkáme šťávu, přidáme pampeliškový med, špetku pepře, olej a směs dobře promícháme.
-
4
Plátky cuketek dáme do větší misy, přidáme k nim sterilované malé bílé fazolky, které zcedíme z nálevu, všechny bylinky, podle chuti čerstvě pomletý pepř, sůl a vše přelejeme dresingem. Salát zlehka vidličkou promícháme a necháme 2-4 minuty odpočinout, pak salát servírujeme.