Jemný cuketkovo-fazolový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
  • 1 kávová lžička Med pampeliškový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cuketa
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Pepř citronový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Česnek medvědí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 118.5 mg
  • Vláknina 3258.2 mg
  • Vitamín A 3258.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé omyté cuketky osušíme a na struhadle nakrájíme podélně tenké dlouhé plátky, (střed cuketek pokud možno nekrájíme, nemá tak jemnou chuť).

  • 2

    Omyjeme snítky čerstvých bylinek: pažitku, petrželku, kopr, kousek lístku z medvědíh česneku a všechny bylinky pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Připravíme dresing: do misky nastrouháme 1 lžíci kůru z omytého chemicky neošetřeného citrónu, vymačkáme šťávu, přidáme pampeliškový med, špetku pepře, olej a směs dobře promícháme.

  • 4

    Plátky cuketek dáme do větší misy, přidáme k nim sterilované malé bílé fazolky, které zcedíme z nálevu, všechny bylinky, podle chuti čerstvě pomletý pepř, sůl a vše přelejeme dresingem. Salát zlehka vidličkou promícháme a necháme 2-4 minuty odpočinout, pak salát servírujeme.

Komentáře k receptu