Smažené brambory s cibulí a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 406 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 656.9 mg
- Vláknina 7513.3 mg
- Vitamín A 7513.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme větší brambory, pak je nakrájíme na plátky silné 4-5mm a v míse je promícháme se solí a drceným kmínem. Ve větší litinové pánvi si rozpálíme olej, dáme na něj všechny pokrájené brambory, pánev přikryjeme poklicí a brambory smažíme dozlatova tak, že je přibližně každých 5 minut naběračkou otočíme, aby se nám nepřipálily. Tímto způsobem se nám brambory smaží i dusí zároveň. Smažíme je přibližně 15 minut.
-
2
Troubu si předehřejeme na 180°CMezitím si očistíme cibuli, překrojíme ji na poloviny a pokrájíme na tenké plátky. V druhé pánvičce si rozehřejeme olej a cibuli za častého míchání zpěníme (asi 5 minut) a když začne chytat zlatavou barvu, přimícháme ji k téměř hotovým bramborům. V misce si vyšleháme vejce, zamícháme do nich omytou, na drobno pokrájenou pažitku, sůl a pepř. Usmažené brambory zalijeme vajíčky a pánev vložíme do trouby a necháme vejce s zapéct dozlatova přibližně 15-25 minut, pak je hned horké servírujeme.