Cibule se sušenými rajčaty
Suroviny
- 80 g Rajčata sušená sterilovaná
- 300 g Sýr Ricotta
- 800 ml Voda pitná
- 4 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát římský
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 4 plátek Ančovička - filety
- 2 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 18 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 104.3 mg
- Draslík 698.4 mg
- Vláknina 8008.8 mg
- Vitamín A 8008.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si předehřejeme troubu na 200°C. 4 velké cibule očistíme, odkrojíme konce a vložíme do vroucí vody. Vaříme pomalu přibližně 8-11 minut. Uvařenou cibuli necháme chvilku vychladnout, pak ji podélně rozkrojíme. Vyjmeme vnitřky cibulí tak, že necháme min. 2 vrchní vrstvy. Ostatní pokrájíme na velmi drobné kostičky, které odložíme do mísy. Omyté lístky petrželové natě drobně pokrájíme. Sušená rajčata nakládaná v oleji a plátky ančoviček v konzervě necháme okapat z nálevu, pak je pokrájíme nadrobno a spolu s petrželkou přidáme do mísy k cibuli. Solené kapary propláchneme pod tekoucí vodou. K cibuli ještě přidáme riccotu, sůl, pepř, petrželku a vyšlehané čerstvé vejce. Směs důkladně promícháme, cibule naplníme, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe je do zapékací misky. Pečeme dozlatova 20-30 minut.
-
2
Mezitím omyjeme listy salátu, necháme z nich okapat vodu, pak je ozdobně poklademe na servírovací talířky a pokapeme je olivovým olejem. Horké upečené cibule položíme na listy salátu a hned podáváme.