Kuřecí nudličky s rajčatovo- jablečnou omáčkou a rýží
Suroviny
- 80 g Mrkev kořen
- 170 g Brambory
- 75 g Kuřecí prsa
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Rýže Parboiled
- 150 ml Vývar drůbeží
- 60 ml jablečná šťáva
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 ks Cibule lahůdková
- 1 ks Hřebíček
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Meduňka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 6 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 20.4 mg
- Draslík 467.4 mg
- Vláknina 6174.7 mg
- Vitamín A 6174.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oškrabanou mrkev, oloupanou větší bramboru, malou snítku čerstvého tymiánu s 2-3 lístky meduňky omyjeme a všechno pokrájíme na malé kousky. Omytá kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Očištěnou cibulku a stroužek česneku posekáme nadrobno. Konzervovaná neslaná rajčata nakrájíme na malé kousky.
-
2
Mezitím dáme do rendlíku dobře promytou rýži, zalijeme ji vodou, přimícháme hřebíček a rýži uvaříme doměkka. Vaříme ji přibližně 15 minut, pak z rýže vyjmeme hřebíček.
-
3
V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme kuřecí maso a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty, než se zatáhne. Pak přimícháme mrkev, brambory, rajčata a bylinky. Přilejeme kuřecí vývar pro děti (neslaný) a čistou jablečnou šťávu. Pánev zakryjeme pokličkou a pomalu vše dusíme 20 minut. Tyčovým mixérem podušenou směs rozmixujeme, promícháme ji s uvařenou rýží a směs rozdělíme na porce.
-
4
Čerstou porci dítěti podáváme teplou. Ostatní porce si po vychladnutí odložíme do malých kelímků a po vychladnutí je zamrazíme.