Zeleninové pyré s kytičkovou těstovinou
Suroviny
- 100 g Mrkev kořen
- 90 g Cuketa
- 200 g Rajčata
- 40 g Sýr Gouda 30%
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Paprika sladká
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hrášek mražený
- 3 polévková lžíce Těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 152 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 7 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 4.4 mg
- Draslík 265.2 mg
- Vláknina 4918.7 mg
- Vitamín A 4918.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulku s česnekem očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Mrkev a malou cuketku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zralá rajčata se silnou dužinou omyjeme,ponoříme do misky s horkou vodou na 30 sekund. Poté je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky.
-
2
V kastrólku přivedeme k varu vodu, přisypeme drobnou těstovinu - kytičky a těstovinu uvaříme doměkka podle návodu (přibližně do 10 minut). Uvařenou těstovinu scedíme, dáme ji do misky, přidáme pár kapek oleje, promícháme a zakryjeme.
-
3
V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibulku s česnekem, přidáme mrkev, cuketu a špetku sladké papriky. Směs promícháme a restujeme 2 minuty. Pak přidáme rajčata, vodu, promícháme a pod pokličkou z dusíme 8 minut. Poté přimícháme promytý mražený hrášek a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut.
-
4
Do měkké podušené zeleniny přimícháme sýr a pánvičku odstavíme z plotny. Poté všechnu zeleninu i se šťávou rozmixujeme na zeleninové pyré, které promícháme s uvařenými kytičkami.