Dušená tarhoňa se zeleninou pro děti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1461 kcal
- Sacharidy 228 g
- Tuky 37 g
- Sodík 7516 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 228 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 124.6 mg
- Vláknina 76834 mg
- Vitamín A 76834 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drobnou kulatou těstovinu tarhoňu nasypeme do rendlíku s nepřilnavým dnem. Pomalu a nasucho při mírné teplotě ji mícháme, až ji slabě opečeme -začne chytat zlatavou barvu. Pak přidáme olej, promícháme, přilijeme vodu a rendlík zakryjeme. Jakmile se voda začne vařit, tarhoňu promícháme, zmírníme teplotu na minimum a pod pokličkou ji dusíme 15 minut. Pak ji odstavíme z plotny, už nemícháme a necháme ji dojít pod pokličkou 20 minut.
-
2
Mezitím omyjeme brokolici, oloupanou karotku a cuketku. Karotku. brokolici i cuketku pokrájíme na malé kostičky. Očičtěnou lahůdkovou cibulku si nakrájíme nadrobno (bílou i trošku zelenou část). Sýr nastrouháme na malém struhadle. V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli slabě dorůžova, přidáme všechnu zeleninu a za stálého míchání restujeme asi 1-2 minuty. Pak přilejeme asi 70ml vody, pánvičku zakryjeme poklicí a pomalu zeleninu dusíme asi 8-10 minut doměkka.
-
3
Do horké tarhoni zamícháme horkou zeleninu a sýr. Směs dobře promícháme a necháme asi 5 minut pod poklicí, než se sýr roztaví.
-
4
Pak odebereme porci "těstovinového rizota" a podáváme.