Hovězí maso dušené na mrkvi a pastináku - pro děti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Hovězí maso zadní
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Pastinák
  • 220 g Brambory sladké (Batáty)
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 190.7 mg
  • Vláknina 6555.2 mg
  • Vitamín A 6555.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libové zadní hovězí tenké plátky pokrájíme na proužky. Očistíme, oloupeme a omyjeme červenou cibuli, stroužek česneku, mrkev, pastinák, batáty - sladké brambory a kousek řapíkatého celeru. Kořenovou zeleninu s řapíkatým celerem pokrájíme na plátky, brambory na kostky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Omytou snítku petrželové natě nasekáme na menší kousky.

  • 3

    V hlubší pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej s kouskem másla, na něm zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme mrkev s ostatní zeleninou (kromě brambor). Mícháme a restujeme asi 3 minuty, pak přidáme proužky masa a restujeme další 3 minuty. Pak přilejeme horký hovězí vývar (pro děti bez soli), přimícháme brambory a pod pokličkou pomalu maso dusíme 80 minut.

  • 4

    Ze všeho rozmixujeme jemné pyré. Rozdělíme ho na porce, jednu teplou porci si odložíme a po chvíli ji podáváme. Ostatní porce zchladíme a zamrazíme.

Komentáře k receptu