Žemlovka z vánočky podle Ládi Hrušky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vánočka máslová
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 60 g Cukr moučkový
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Cukr skořicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 809 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 250 mg
  • Draslík 335 mg
  • Vláknina 8950 mg
  • Vitamín A 8950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vánočku nakrájíme na plátky silné asi 1 centimetr, jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme tvaroh s jogurtem.

  • 2

    Na dno zapékací misky vymazané asi čtvrtinou másla poskládáme plátky vánočky a zakapeme mlékem. Na plátky vánočky naneseme polovinu tvarohu s cukrem, na ni poskládáme polovinu plátků jablek a posypeme skořicovým cukrem. Vrstvení ještě jednou zopakujeme a jako vrchní vrstvu položíme plátky vánočky. Také poslední vrstvu pečiva zakapeme mlékem a navrch položíme zbylé máslo nakrájené na plátky.

  • 3

    Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne.

Komentáře k receptu