Žemlovka z vánočky podle Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 39 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 250 mg
- Draslík 335 mg
- Vláknina 8950 mg
- Vitamín A 8950 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vánočku nakrájíme na plátky silné asi 1 centimetr, jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme tvaroh s jogurtem.
-
2
Na dno zapékací misky vymazané asi čtvrtinou másla poskládáme plátky vánočky a zakapeme mlékem. Na plátky vánočky naneseme polovinu tvarohu s cukrem, na ni poskládáme polovinu plátků jablek a posypeme skořicovým cukrem. Vrstvení ještě jednou zopakujeme a jako vrchní vrstvu položíme plátky vánočky. Také poslední vrstvu pečiva zakapeme mlékem a navrch položíme zbylé máslo nakrájené na plátky.
-
3
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud povrch nezezlátne.