Hovězí guláš se zeleninou pro děti
Suroviny
- 150 g Hovězí maso zadní
- 100 g Hrášek a jarní mrkev
- 60 g Celer řapíkatý
- 150 g Brambory
- 160 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Paprika lahůdková mletá
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 3 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 21.8 mg
- Draslík 244.8 mg
- Vláknina 3387.9 mg
- Vitamín A 3387.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí plátek omyjeme, osušíme, naklepeme a pokrájíme na nudličky. Očištěnou cibuli a stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky. Oškrabanou mrkev a omytý řapíkatý celer nakrájíme na větší kousky.
-
2
V rendlíku rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem. Pak přimícháme maso a krátce, za stálého míchání restujeme 2 minuty. Maso poprášíme hladkou mouku, špetkou sladké papriky, zamícháme a restujeme další minutu. Dáváme pozor, aby se paprika s moukou nepřipálila.
-
3
Přilijeme horkou vodu, ochutíme špetkou majoránky, špetkou kmínu a omytou snítkou petrželové natě. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou maso budeme dusit doměkka 60 minut. Poté přidáme pokrájenou zeleninu a dusíme dalších 30 minut.
-
4
Když je maso měkké, vše dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Takto dušené hovězí maso může být podáváno jako "první hovězí".
-
5
Porce po vychladnutí můžeme zamrazit.