Cibulačka za 5 minut podle Ládi Hrušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 5 g Cukr krupice
  • 3 g Sůl
  • 2 g Pepř černý celý
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 ml Víno bílé
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1803 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 9.2 mg
  • Draslík 322.9 mg
  • Vláknina 5630 mg
  • Vitamín A 5630 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme cibuli a lehce orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme cukr a necháme cibuli asi 7 minut zesklovatět.

  • 2

    Zalijeme bílým vínem, přilijeme vodu s rozpuštěným bujónem a vaříme asi 5 minut.

  • 3

    Před servírováním polévku na talíři zasypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu