Kuřecí maso s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1228 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 113 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 498.2 mg
- Draslík 1065.4 mg
- Vláknina 3823 mg
- Vitamín A 3823 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 10.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a marinujeme v misce s olejem a lžičkou kurkumy. Maso necháme marinovat nejlépe do druhého dne.
-
2
Kuřecí kousky vyjmeme z marinády a umeleme spolu s oloupaným celerem. Přidáme žloutek, sůl, pepř a kmín. Vypracujeme směs a tvarujeme z ní karbanátky.
-
3
Karbanátky smažíme na oleji, v němž jsme maso marinovali.