Bublanina s hruškami

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 2 ks žloutek
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 ks Hruška
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 2 mg
  • Draslík 50.5 mg
  • Vláknina 2590 mg
  • Vitamín A 2590 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, olej, polohrubou mouku, cukr krupici, žloutky, vanilkový cukr a prášek do pečiva rozmixujeme na těsto. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho zabalíme do připraveného těsta.

  • 2

    Plech vyložíme pečícím papírem a těsto do něho nalijeme a upravíme stěrkou, tak aby bylo rovnoměrně po celém plechu.

  • 3

    Hrušky nakrájíme na drobné kousky cca 1 x 1 cm a poklademe je na těsto.

  • 4

    Po té pečeme přes půl hodiny ve vyhřáté troubě na 180 stupňů C. Jakmile nám buchta zrůžoví, píchneme do ní dřevěnou špejlí a pokud na ní těsto neulpívá je hotová.

Komentáře k receptu