Pelmeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 27 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 74.7 mg
- Vláknina 1133.3 mg
- Vitamín A 1133.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vejce a asi 50 ml vody rukama vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme podle potřeby. Správně vypracované těsto by se nemělo lepit ani drobit.
-
2
Mleté maso důkladně promícháme se 100 ml vody, přidáme cibuli a koření a znovu dobře propracujeme.
-
3
Těsto vyválíme na 2 mm silný plát. Těsto vyvalujeme nejlépe v potravinářské fólii nebo v mikrotenovém sáčku, abychom nemuseli přidávat mouku na podsypání.
-
4
Z těsta vykrajujeme kolečka o velikosti podle vlastního vkusu. Na každé kolečko dáme kousek masové směsi a uzavřeme přehnutím napůl a přitisknutím okrajů. Pro pevnější uzavření ještě volné rohy přitiskneme k sobě.
-
5
Pelmeně vaříme v osolené vodě asi 5-10 minut podle velikosti.