Odpalované těsto na sladké pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 86.8 mg
  • Draslík 25.9 mg
  • Vláknina 787.5 mg
  • Vitamín A 787.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Vsypeme všechnu mouku a mícháme, až vznikne hladké těsto. Důkladně mícháme vařečkou, aby se vytvořil z těsta knedlík a dno hrnce se pokrylo bílou vrstvou.

  • 2

    Hrnec odstavíme z plotny, těsto dáme do mísy a necháme trochu vychladnout.

  • 3

    Do těsta potom přidáme jedno po druhém vejce, každé vejce do těsta zamícháme a dobře zapracujeme. Mícháme tak dlouho, až vznikne tvárné těsto.

  • 4

    Těsto dále zpracováváme podle zvoleného receptu.

Komentáře k receptu