Zázvorová srdíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 30 g Zázvor kandovaný
  • 40 g Zázvor kandovaný
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 14.3 mg
  • Vláknina 1891.3 mg
  • Vitamín A 1891.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní ploše smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, studeným nakrájeným máslem, vejcem a na kostičky nakrájeným kandovaným zázvorem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočinout v chladu.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj srdíčka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Cukroví na plechu potřeme žloutkem rozmíchaným se smetanou a posypeme kostičkami kandovaného zázvoru. Necháme chvíli v chladu odpočinout.

  • 4

    Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.

Komentáře k receptu