Salát z luštěnin a kysaného zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Fazole červené
  • 100 g Čočka jedlá
  • 200 g Zelí kysané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce octa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 126 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 714.6 mg
  • Vláknina 25666.2 mg
  • Vitamín A 25666.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Luštěniny každý druh zvlášť uvaříme do měkka. Je vhodné si je den předem namočit. Budou se vařit mnohem lépe.

  • 2

    Uvařené, vychladlé luštěniny dáme do mísy a přidáme kysané zelí. Poté do salátu dáme nakrájenou cibuli a vše promícháme se zálivkou, kterou připravíme smícháním oleje, octa, soli a mletého pepře.

  • 3

    Salát necháme v chladu asi hodinu odležet.

Komentáře k receptu