Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 38 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 122.6 mg
- Vláknina 4621.2 mg
- Vitamín A 4621.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Potom přidáme omyté, nahrubo nastrouhané kyselejší jablko a ještě krátce osmahneme. Směs necháme vychladnout a přendáme do misky.
-
2
Ke směsi v misce přimícháme vinnou klobásu vymáčknutou ze střívka, hrst najemno nasekané šalvěje a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Ze vzniklé hmoty vytvarujeme šišku, dáme ji do pekáče a pokryjeme několika lístky šalvěje.
-
4
Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
-
5
Po upečení krájíme nádivku na plátky.