Dýňová polévka s červenou čočkou
Suroviny
- 100 g Čočka červená
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 3 ks Nové koření celé
- 0.5 ks Kmín římský
- 1 ks Dýně Hokkaidó
- 1 ks Jablko
- 1 stroužek Česnek
- 1.6 l Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Sirup javorový
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej dýňový
- 1 polévková lžíce Petržel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 6 g
- Sodík 39262 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 2.4 mg
- Draslík 173.8 mg
- Vláknina 7987.1 mg
- Vitamín A 7987.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a olej a osmažíme na něm cibulku do zlatova.
-
2
2. Přidáme mrkev a javorový sirup a vše necháme zkaramelizovat. Pozor, aby se sirup nepřipálil.
-
3
3. Přidáme jablko, dýni, nadrobno nasekaný česnek a drcený římský kmín. Vše smícháme dohromady a necháme chvilku osmahnout.
-
4
4. Vše zalijeme horkým vývarem a přidáme červenou čočku a nové koření. Necháme vše uvařit do měkka.
-
5
5. Polévku rozmixujeme tyčovým nebo stolním mixérem, přidáme citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.
-
6
TIP: Při servírování můžeme na talíři dozdobit lžící kysané smetany nebo bílého jogurtu a lžičkou sušené petržele.