Dýňová polévka s červenou čočkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Čočka červená
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 3 ks Nové koření celé
  • 0.5 ks Kmín římský
  • 1 ks Dýně Hokkaidó
  • 1 ks Jablko
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.6 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej dýňový
  • 1 polévková lžíce Petržel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 39262 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 173.8 mg
  • Vláknina 7987.1 mg
  • Vitamín A 7987.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a olej a osmažíme na něm cibulku do zlatova.

  • 2

    2. Přidáme mrkev a javorový sirup a vše necháme zkaramelizovat. Pozor, aby se sirup nepřipálil.

  • 3

    3. Přidáme jablko, dýni, nadrobno nasekaný česnek a drcený římský kmín. Vše smícháme dohromady a necháme chvilku osmahnout.

  • 4

    4. Vše zalijeme horkým vývarem a přidáme červenou čočku a nové koření. Necháme vše uvařit do měkka.

  • 5

    5. Polévku rozmixujeme tyčovým nebo stolním mixérem, přidáme citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.

  • 6

    TIP: Při servírování můžeme na talíři dozdobit lžící kysané smetany nebo bílého jogurtu a lžičkou sušené petržele.

Komentáře k receptu