Obložený chléb s pomazánkou z avokáda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 19 g
- Sodík 48777 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 1489.4 mg
- Vláknina 44004.5 mg
- Vitamín A 44004.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 277.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava: Nakrájené kousky avokáda, čekankových puků, řapíkatého celeru a hlávkového zelí jsem osolila, lehce polila olivovým olejem a zvolna upekla v troubě doměkka. Poté jsem vychladlé rozmixovala a přidala ještě olej. Vznikla zelená pasta, která hezky voněla, ale takto upravená pozbyla mírně přitažlivosti, tak jsem ji použila jako základ na obložený chléb. Chtělo to ale ještě dotáhnout a nakonec to byla dobrá volba.
-
2
Postup při zdobení chleba:
-
3
Vzala jsem tři plátky toastového chleba (takový ten větší sendvičový chléb – tmavší). První vrstvu jsem natřela vyšší vrstvou pomazánky a na ni nasypala pár kousků nakrájených sleďů á la losos, které byly naložené s feferonkou, tedy velmi pikantní. Další plátek jsem natřela stejně a přiklopila třetím, hezky jsem to spojila a nakonec celý chlebík natřela zbylou vrstvou pomazánky, která ho krásně zakryla.
-
5
Tím vznikl základ pro zdobení, které je pouze z naklíčených semínek ředkvičky (střed a strany), dvou listů římského salátu, mrkve nakrouhané pomocí škrabky na brambory a zbylých soust naložených ryb, posypaných proužky z jarní cibulky. Na závěr jsem pro ozdobu přidala tři kousky naložené feferonky.