Polenta se sladkou gorgonzolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1818 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 207.1 mg
- Vláknina 12600 mg
- Vitamín A 12600 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 160 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a postupně, za stálého míchání, přisypáváme polentu. Kaši mícháme a vaříme 30-40 minut (pokud nemáme instantní polentu - její příprava je kratší.)
-
2
Když se polenta začne odlepovat od stěn kastrolu, můžeme postupně přidávat sladkou gorgonzolu nakrájenou na malé kostičky. Po troškách přiléváme mléko, stále mícháme. Kaši vaříme ještě 5-7 minut.
-
3
Když se sýr zcela rozpustí, je pokrm hotový.