Lanýže s bílou a tmavou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 8 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 29.8 mg
- Draslík 27.5 mg
- Vláknina 1186.9 mg
- Vitamín A 1186.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílou i tmavou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni.
-
2
Kouličky (lanýže) předem připravené ze základního těsta namáčíme do čokolády - polovinu lanýžů do bílé, polovinu do tmavé čokolády. Necháme krátce oschnout a nakonec povrch lanýžů poprášíme kakaem.
-
3
Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
-
4
Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
-
5
Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
-
6
Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček, které ještě upravíme do tvaru lanýžů. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
-
7
Do každé kouličky - lanýže potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.