Brambory na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 12 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 16.2 mg
- Draslík 1134.6 mg
- Vláknina 14799.8 mg
- Vitamín A 14799.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší omyté brambory dáme do hrnce s vodou a vaříme ve slupce 10-12 minut. Slijeme je a po mírném vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Zvolna restujeme.
-
3
Po chvíli přidáme snítku čerstvého rozmarýnu a plátky brambor, které orestujeme. Vše zalijeme pivem tak, aby byly brambory ponořené. Osolíme, opepříme a povaříme, dokud se pivo neodpaří.
-
4
Nakonec pánev s bramborami vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a po 5 minutách zapékání můžeme podávat.