Okoun v citronové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 49 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 73.7 mg
- Vláknina 5180.5 mg
- Vitamín A 5180.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme olivový olej s plátkem másla.
-
2
Filety ze sladkovodního okouna osolíme po obou stranách a zlehka obalíme v hladké mouce. Vložíme do pánve a smažíme po obou stranách. Filety přendáme na talíře.
-
3
Polovinu oleje z pánve vylijeme, do zbylého vymačkáme citrony a přidáme kousek másla obalený v mouce. Přilijeme trochu vody, aby omáčka byla krémová.
-
4
Filety přelijeme omáčkou a ozdobíme lístkem bazalky. Nakonec zakapeme olivovým olejem.