Italské rizoto s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 58 g
- Sodík 593 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 531 mg
- Vláknina 3184 mg
- Vitamín A 3184 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby necháme chvíli namočené ve sklenici vody.
-
2
V pánvi na másle a oleji osmahneme nasekanou cibuli. Přidáme hrst rýže a podlijeme zeleninovým vývarem. Dále přidáme houby a vše zalijeme suchým bílým vínem. Za stálého míchání vaříme, odpařujeme tekutinu, postupně přidáváme rýži a přiléváme další vývar. Stále mícháme, až do odpaření tekutiny a změknutí rýže.
-
3
Do rizota přidáme plátek másla, nastrouhaný sýr, osolíme a znovu mícháme až do doby, kdy bude mít rizoto krémovou konzistenci.
-
4
Při podávání ozdobíme každou porci nasekanou petrželkou.