Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 500 g Mandle mleté
  • 500 g Cukr krupice
  • 60 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 60 g Cukr moučkový
  • 530 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Hřebíček mletý
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1178 kcal
  • Sacharidy 149 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 457.5 mg
  • Draslík 666.7 mg
  • Vláknina 16124.6 mg
  • Vitamín A 16124.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 18.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    Žloutky s vejci a cukrem šlehačem ušleháme do pěny. Přimícháme umleté mandle, drobně pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, mletý hřebíček, skořici, ustrouhanou citronovou kůru a šťávu. Mouku (500 g, zbylou mouku odložíme na posypání válu) promícháme s kypřicím práškem a vmícháme do vaječné směsi. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušťce 4 mm. Těsto nakrájíme na čtverce 3x7 cm, zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odpočívat. Poté sušenky vyrovnáme na plechy a v předehřáté troubě 20 – 25 minut, až zezlátnou.

  • 3

    Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a poté potřeme polovou, kterou jsme připravili utřením moučkového cukru se šťávou, a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu