Bramborový koláč s cuketou
Suroviny
- 250 g Brambory
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Sýr Ementál (Primátor)
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule lahůdková
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ořechy lískové
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 3 polévková lžíce Solamyl
- 0.5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- 2.5 polévková lžíce Smetana kysaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 23 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 146.3 mg
- Draslík 423.9 mg
- Vláknina 5447.5 mg
- Vitamín A 5447.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koláčovou formu vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 200 °C.
-
2
Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme na drobno a necháme na 2 lžících olivového oleje zesklovatět. Poté necháme vychladnout.
-
3
Omyté brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, cukety opláchneme a nastrouháme na hrubo. V míse promícháme s nastrouhanými bramborami a nastrouhanou citronovou kůrou. Bylinky opláchneme a otrhané lístky usekáme na drobno. Ke směsi přidáme bylinky, sušené oregano, usmaženou cibuli s česnekem a koření. V misce našleháme vejce se smetanou, 1 lžící olivového oleje, Solamylem a strouhaným ementálem. Vše zamícháme do bramborové směsi. Těsto vlijeme do formy, uhladíme a posypeme strouhaným parmazánem a umletými oříšky.
-
4
Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 – 35 minut. Po upečení necháme mírně zchladnout a teplý podáváme.