Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Kynuté plněné buchty | Receptarium.cz

Kynuté plněné buchty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 752 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 151.6 mg
  • Draslík 497.6 mg
  • Vláknina 18671.5 mg
  • Vitamín A 18671.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kynuté těsto na různé buchty [40043]:

  • 2

    Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme jednu lžičku cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, přidáme žloutky, rozpuštěné vlažné máslo a vypracujeme hladké těsto, které odložíme na teplé místo vykynout.

  • 4

    Vykynuté těsto přeložíme na moukou vysypaný vál a pokračujeme v dalším postupu podle toho, nač chceme kynuté těsto použít.

  • 6

    Maková náplň [1516]:

  • 7

    Mletý mák nasypeme do vařícího mléka. Za občasného promíchání zvolna vaříme.

  • 8

    Když mák nabobtná, přidáme cukr, strouhanou kůru z omytého citronu a skořici. Vše krátce povaříme a za občasného promíchání necháme vychladnout.

  • 9

    Hotovou náplň ihned použijeme k plnění.

  • 11

    Buchty: Připravené vykynuté těsto rozprostřeme nebo rozválíme do tvaru obdélníku na pracovní ploše poprášené hladkou moukou. Nakrájíme z něj 20 stejných čtverečků.

  • 12

    Do středu každého čtverečku dáme asi lžičku makové náplně a těsto zabalíme.

  • 13

    Buchty urovnáme do pekáče vymazaného olejem (nebo jiným tukem) a každou buchtu ještě po stranách olejem potřeme, aby se při pečení neslepily. Pokud buchty nevyplní celý pekáč, vytvarujeme z alobalu ohrádku, která zabrání jejich rozpečení.

  • 14

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu