Bramborový chléb s ovesnými vločkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1407 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 695.3 mg
- Vláknina 32487.2 mg
- Vitamín A 32487.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 10.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na chlebíček (30 cm) vymažeme rostlinným tukem, chléb budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
-
2
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme do měkka, poté scedíme, rozmixujeme na kaši, do které vmícháme olej. Kaši necháme vychladnout v míse.
-
3
Do vychladlé kaše rozdrobíme droždí, vmícháme anýz, celozrnnou mouku a vločky. Pomocí hnětače vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teple asi 30 minut kynout.
-
4
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, zpracováváme a zároveň přidáváme slunečnicová semínka (část si jich odložíme na posypání chleba). Zpracovaný chleba vložíme do formy, posypeme slunečnicovými semínky a v předehřáté troubě pečeme asi 60 minut.
-
5
Po upečení necháme chléb asi 15 minut chladnout ve formě, poté přeložíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.