Čočkový salát s petrželkou a kedlubnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Čočka červená
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kedlubna
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 3 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 517.5 mg
  • Vláknina 17929 mg
  • Vitamín A 17929 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku přebereme, dobře v sítu promyjeme, dáme ji do hrnce s vodou, majoránkou a pomalu uvaříme téměř doměkka, nesmí být rozvařená, vaříme přibližně 35-40 minut, měla by být uvařená na skus "al dente". Uvařenou čočku pak scedíme, propláchneme v sítu pod studenou vodou a odkapanou dáme do mísy.

  • 2

    Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno, omytou a oloupanou kedlubnu nastrouháme na tenké nudličky. Očištěnou lahůdkovou cibuli rozkrojíme na poloviny, které pokrájíme na tenké plátky, zelenou nať na kroužky. Všechny ingredience přidáme k čočce.

  • 3

    Salát dochutíme kvalitním olejem, čerstvě pomletým pepřem, solí, cukrem a šťávou z citrónu, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu