Pikantní vařené brambory s pečeným česnekem, hořčicí a olivovým olejem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 5 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 876.4 mg
- Vláknina 10498.8 mg
- Vitamín A 10498.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, v hrnci k nim přilijeme vodu, přimícháme sůl, kmín a vaříme přibližně 15 - 20 minut doměkka.
-
2
Mezitím neoloupanou menší hlavičku česneku upečeme v troubě, kterou jsme si rozehřáli na 200°C. Česnek pečeme ve slupce přibližně 15 minut.
-
3
Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme upečený česnek, který vymačkáme ze slupek. Ještě přidáme lžičku kremžské hořčice, olivový olej a vše rozšťoucháme šťouchadlem na brambory. Podle chuti brambory dosolíme a podáváme je hned horké jako přílohu.