Krémové rajčatové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Rýže
  • 300 g Rajčata Cherry
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1514 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 12.7 mg
  • Draslík 802.5 mg
  • Vláknina 9003 mg
  • Vitamín A 9003 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spolu s polovinou vývaru rozmixujeme dohladka. Zalijeme zbylým vývarem a vaříme na nízkém plameni.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na směsi oleje a másla. Smažíme 8 minut. Přidáme česnek a rozmarýn a po minutě i rýži.

  • 3

    Nakonec přidáme i rozmixovaná rajčata. Vaříme 20-25 minut doměkka.

  • 4

    Poté přidáme přepůlená cherry rajčata a chvíli povaříme.

  • 5

    Přiklopené necháme minutu odpočívat, poté vmícháme bazalku.

  • 6

    Podáváme posypané parmezánem.

Komentáře k receptu