Krémové rajčatové rizoto
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Rýže
- 300 g Rajčata Cherry
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Máslo
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Rozmarýn
- 3 polévková lžíce Bazalka
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1514 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 12.7 mg
- Draslík 802.5 mg
- Vláknina 9003 mg
- Vitamín A 9003 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spolu s polovinou vývaru rozmixujeme dohladka. Zalijeme zbylým vývarem a vaříme na nízkém plameni.
-
2
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na směsi oleje a másla. Smažíme 8 minut. Přidáme česnek a rozmarýn a po minutě i rýži.
-
3
Nakonec přidáme i rozmixovaná rajčata. Vaříme 20-25 minut doměkka.
-
4
Poté přidáme přepůlená cherry rajčata a chvíli povaříme.
-
5
Přiklopené necháme minutu odpočívat, poté vmícháme bazalku.
-
6
Podáváme posypané parmezánem.