Vaječné housky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 394 mg
  • Vláknina 2626 mg
  • Vitamín A 2626 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata přepůlíme, řezné strany potřeme olejem a smažíme je na pánvi řeznou stranou dolů. Poté je otočíme a po chvíli dáme stranou.

  • 2

    Vejce rozšleháme s petrželkou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Pánev potřeme zbylým olejem a z připravených vajec usmažíme omeletu. Tu pak rozpůlíme.

  • 4

    Housky rozpůlíme a lžící rozetřeme na ně rajčata (vydlabeme lžíci, kůži z rajčat vyhodíme). Poté přidáme přehnutou polovinu omelety a přiklopíme horní částí housky.

Komentáře k receptu