Kuře s mandlemi na plechu
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 500 g Brambory
- 50 g Mandle
- 170 g Řecký jogurt
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 3 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Citron
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 19 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 86.4 mg
- Draslík 1328.2 mg
- Vláknina 14395.5 mg
- Vitamín A 14395.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.1 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na měsíčky, brambory a papriky na plátky. Kuře nakrájíme na větší kusy (minimálně 5x5 cm). Vše dáme na plech a osolíme, opepříme podle chuti.
-
2
V míse smícháme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, olej, šťávu a kůru z citronu a touto směsí přelijeme kuřecí maso na plechu.
-
3
Pečeme 40 minut na 200 °C (v polovině pečení otočíme). Na posledních 8 minut pečení přidáme mandle (nahrubo nasekané).
-
4
Podáváme s řeckým jogurtem posypané koriandrem.