Špenátová rýže II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Rýže dlouhozrnná
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citron
  • 2 polévková lžíce Kopr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 491.5 mg
  • Vláknina 4321.7 mg
  • Vitamín A 4321.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nasekáme na jemno a osmažíme ji na oleji. Přidáme nasekaný čerstvý špenát a polovinu množství kopru.

  • 2

    Přidáme rýži a zalijeme 600 ml vody. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a necháme vařit 25-30 minut.

  • 3

    Vmícháme zbylý kopr, osolíme, opepříme a vymačkáme citronovou šťávu (množství dle chuti).

Komentáře k receptu