Teplý medový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 25 g Mandle
  • 50 g Cukr třtinový
  • 85 g Řecký jogurt
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 242.8 mg
  • Vláknina 4639 mg
  • Vitamín A 4639 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, kypřící prášek, mleté mandle, cukr a sodu. Poté vmícháme máslo a vejce pokojové teploty a vymícháme hladké těsto. Pečeme ve formách na muffiny 20 minut na 180 °C.

  • 3

    Podáváme teplé, s řeckým jogurtem, pokapané medem a posypané pistáciemi.

Komentáře k receptu