Knedlíčky jiaozi
Suroviny
- 800 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Zelí čínské
- 250 g Vepřové maso
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Zázvor
- 4 polévková lžíce Sójová omáčka
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 4 polévková lžíce Chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 5 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 62.2 mg
- Vláknina 820 mg
- Vitamín A 820 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme těsto: smícháme mouku, špetku soli a hrnek vody. Vypracujeme kuličku, kterou dáme na 30 minut odležet do ledničky.
-
2
Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno, zelí na proužky, zázvor nastrouháme, maso nakrájíme na tenké proužky, česnek prolisujeme a vše smícháme. Osolíme, opepříme.
-
3
Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme skleničkou. Doprostřed dáme lžíci náplně, okraje těsta navlhčíme a zabalíme.
-
4
Vaříme je ve velkém hrnci.
-
5
Poté je můžeme (ale nemusíme) osmažit na oleji dozlatova.
-
6
Podáváme je se sójovou omáčkou a chilli omáčkou.