Tuňák v sezamu se zázvorovými nudlemi
Suroviny
- 300 g Tuňák
- 250 g Nudle rýžové
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Zázvor
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Sezamová semínka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 2 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 106.1 mg
- Vláknina 4145 mg
- Vitamín A 4145 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuňáka osolíme, opepříme a smažíme na oleji - vevnitř musí zůstat růžový. Ještě teplého ho obalíme v sezamových semínkách. Necháme aspoň 5 minut stát a poté ho nakrájíme na plátky.
-
2
Nudle uvaříme podle návodu a smícháme ho s nasekanou jarní cibulkou, chilli papričkou, petrželkou a pažitkou.
-
3
Připravíme si zálivku z limetkové šťávy, cukru a strouhaného zázvoru.
-
4
Tuňáka podáváme s nudlemi přelité zálivkou.