Cizrna s chorizem a dušeným špenátem
Suroviny
- 200 g Klobása Chorizo
- 800 g Cizrna konzervovaná
- 400 g Špenát
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Bobkový list
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Tymián
- 1 polévková lžíce Ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 27 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 387.4 mg
- Vláknina 22915.5 mg
- Vitamín A 22915.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, mrkev i jeden řapík celeru nakrájíme na kostičky.
-
2
Cibuli opékáme 4 minuty na oleji, přidáme mrkev, celer, tymián a bobkový list. Povaříme 3 minuty za občasného míchání.
-
3
Přidáme utřený česnek, chorizo nakrájené na kolečka, skořici a papriku.
-
4
Smažíme doměkka.
-
5
Poté přidáme uvařenou cizrnu (nebo tu z konzervy), ocet a 150 ml vody a přivedeme k varu.
-
6
Snížíme teplotu a přidáme špenát a odstavíme z ohně.
-
7
Osolíme a opepříme dle chuti.